Skoči do osrednje vsebine

Konferenca Varna povezljivost s pomočjo vesolja

do
Na spletu
Spletna konferenca »Varna povezljivost s pomočjo vesolja« je namenjena izmenjavi informacij o pobudi Evropske unije za varno povezovanje in njenih velikih priložnostih za evropski industrijski ekosistem in širše.

Iniciativa »Varna povezljivost« (Secure connectivity) predstavlja tretji steber vesoljskega programa Evropske unije, poleg Copernicusa in Galilea. Pomembna je tako za podjetja, javne organe kot širšo javnost, saj je njen namen zagotavljanje večje zaščite pred kibernetskimi in hibridnimi grožnjami in uporaba tehnološkega potenciala digitalne in vesoljske industrije v Evropski uniji in državah članicah. Hkrati je tudi pomembna poslovna priložnost za mala in srednja podjetja.

Konferenco bosta z uvodnimi nagovori otvorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in evropski komisar Thierry Breton. Sledi razprava na temo prednosti in poslovnih priložnosti v razvijajočem se mednarodnem sistemu, ki jih ponuja iniciativa varna povezljivost.

V razpravi sodelujejo: Catherine Kavvada, Generalni direktorat za obrambno industrijo in vesolje, Evropska komisija, Elodie Viau, Direktorat za telekomunikacije in integrirane aplikacije, Evropska vesoljska agencija, Olivier Lemaitre, Generalni sekretar, Eurospace, Aarti Holla-Maini, Generalna sekretarka Združenja satelitskih operaterjev EMEA (ESOA), Juan Tomás Hernani, izvršni direktor SATLANTIS in predsednik združenja Young European Enterprises Syndicate Space (YEESS).

Konferenco, ki poteka v angleškem jeziku, lahko spremljate v živo od 10.00 do 12.00, na uradni spletni strani.