Skoči do osrednje vsebine

Vabilo predstavnikom medijev na slovesno prisego kandidatov na temeljnem vojaškostrokovnem usposabljanju

do
vojašnica Vipava
Predstavnike medijev vabimo, da v petek, 5. novembra, ob 13. uri spremljajo slovesno prisego kandidatov na temeljnem vojaškostrokovnem usposabljanju v Veščinskem centru v Vipavi.

V 13-tedenskem programu se uri 48 kandidatov (med njimi 12 kandidatov za častnike, štirje kandidati za vojaškega uslužbenca, 27 vojakov na prostovoljnem služenju vojaškega roka in pet pogodbenih rezervistov).  

Program temeljnega vojaškostrokovnega usposabljanja je edina vstopna točka v Slovensko vojsko. Kandidati skozi tri faze na različnih zahtevnostnih stopnjah dopolnjujejo in nadgrajujejo vojaške veščine, kot so postrojitvena pravila, ravnanje z osebno oborožitvijo, kondicijska vadba, prva pomoč, osnove preživetja in delovanja na bojišču. 

Po uspešno končani prvi fazi kandidati pridobijo naziv vojak rezerve in slovesno prisežejo, po drugi fazi pa naziv vojak strelec rezerve. Z nadaljevanjem usposabljanja in uspešno končano tretjo fazo imajo opravljen vojaški rok ter neposredno možnost zaposlitve v stalni sestavi Slovenske vojske ali opravljanje vojaške službe v pogodbeni rezervni sestavi oziroma nadaljevanje dela v enotah Slovenske vojske.  

Več informacij: Mateja Trošt, mobilni telefon 030 486 491

Pripadniki Slovenske voske v postroju

Pripadniki Slovenske voske v postroju | Avtor: arhiv Slovenska vojska

1 / 2