Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti osebam z različnimi oviranostmi,

do
Ljubljana, splet
V četrtek, 4. novembra 2021, ob 11. uri, se bo odvijala na letna predstavitev aktivnosti projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti osebam z različnimi oviranostmi, ki jo bomo v živo prenašali iz Zlate dvorane Narodne galerije Ljubljana preko aplikacije ZOOM.

Projekt izvaja Geodetski inštitut Slovenije, financira pa ga Ministrstvo za infrastrukturo.

Cilj in namen projekta, ki je v omogočanju fizične in digitalne dostopnosti ter v zagotavljanju mobilnosti in socialne vključenosti ranljivih skupin v Sloveniji. Tokrat se bomo s cenjenimi govorci ozrli v prihodnost in se vprašali, kako s projektom naprej: kaj so posamezne občine v projektu že dosegle in kako so projekt umestile v svoje poslanstvo omogočanja kakovostnega življenjskega okolja za vse svoje občanke in občane.

Minister za infrastrukturo g. Jernej Vrtovec bo na dogodku slavnostni govorec, uresničevanje smernic projekta pa bo predstavil njegov vodja mag. Roman Rener. Pozitivne učinke projekta bosta občinstvu z različnih zornih kotov predstavila tudi Varuh človekovih pravic g. Peter Svetina in g. Borut Sever, predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS).  O občinskih potencialih za vzpostavljanje učinkovite in raznovrstne mobilnosti ter socialne vključenosti različnih invalidov in starejših bodo v nadaljevanju spregovorili še župani nekaterih občin.

Na dogodku bo poskrbljeno za tolmačenje v slovenski znakovni jezik.