Skoči do osrednje vsebine

Delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju

Slovenski paviljon, EXPO 2020, Dubaj
V času od 20. do 24. oktobra 2021 bo pod vodstvom državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simona Zajca organizirana gospodarska delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju. Gospodarska delegacija bo organizirana v sklopu EXPO Space Week, ki bo potekal od 16. do 23. oktobra 2021.

21. oktobra 2021 bo na slovenskem nacionalnem paviljonu potekal poslovni forum, na katerem bo predstavljen slovenski vesoljski sektor in sodelujoča slovenska podjetja in institucije. Udeležence foruma bo nagovorila direktorica UNOOSA - The United Nations Office for Outer Space Affairs Simonetta Di Pippo.

Poleg poslovnega foruma bodo organizirana še bilateralna srečanja s tujimi vesoljskimi agencijami in podjetji iz držav, ki igrajo pomembno vlogo na področju vesolja. V gospodarski delegaciji, pri organizaciji katere sodelujeta Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, so predstavniki 15-ih slovenskih podjetij in institucij. V času od 17. do 30. oktobra 2021 bodo področju vesolja posvečene tudi aktivnosti na slovenskem nacionalnem paviljonu, kjer se bo v dveh tednih predstavilo šest slovenskih podjetij.