Skoči do osrednje vsebine

Letni posvet o izobraževanju odraslih 2021

do
Letni posvet o izobraževanju odraslih (LPoIO) je nacionalni dogodek, ki zaokroža dejavnosti in rezultate v politiki, razvojno-raziskovalnem delu in praksi izobraževanja odraslih.

Posveta se bo v torek, 19. oktobra, udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec

Letni posvet o izobraževanju odraslih (LPoIO) 2021 koordinira Andragoški center Slovenije (ACS) – letos že dvanajstič.

Na posvetu bo med drugim razprava tekla tudi o Resoluciji o Nacionalnem programu izobraževanja odraslih 2021–2030, ki je tik pred sprejetjem. Udeleženci bodo spregovorili o usmeritvah obeh nosilnih ministrstev in se seznanili s prednostnimi nalogami ključnih deležnikov. Razprava bo tekla o medsebojnih pričakovanjih ter priložnostih za sinergijo.

Vseživljenjsko učenje je naša realnost, zato je izobraževanje odraslih pomembno področje izobraževanja. Tako je to področje tudi ena od osrednjih tem slovenskega predsedovanja Svetu EU. Oblikoval se je tudi novi Evropski program za učenje odraslih, ki je trenutno v uspešnem postopku usklajevanja z državami članicami EU. V septembru mesecu (8. in 9. septembra) smo organizirali konferenco o izobraževanju odraslih, ki je osvetlila ključne vidike odpornega odziva na izzive prihodnosti, na podlagi katerega je bila oblikovana tudi Deklaracijo o učenju in izobraževanju odraslih do leta 2030.

Vse omenjeno bo predmet letošnjega srečanja več sto strokovnjakov, praktikov, nosilcev politike in drugih deležnikov v izobraževanju odraslih.

Povezava do posveta vam bo posredovana ob prijavi. 

Prijava

Program