Skoči do osrednje vsebine

Konferenca »Vlade po okrevanju – na prihodnost pripravljeni javni sektor«

do
Videozasedanje
V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU vas vljudno vabimo k spremljanju mednarodne konference z naslovom »Vlade po okrevanju – na prihodnost pripravljeni javni sektor«, ki bo v spletni obliki potekala 18. in 19. oktobra 2021. Konferenco so skupaj pripravili Ministrstvo za javno upravo, Observatorij za inovacije v javnem sektorju (OPSI OECD) in Evropski inštitut za javno upravo (EIPA).

Potem ko je pandemija pretresla naše razumevanje sveta, je zdaj čas, da znova premislimo, kakšno upravljanje bo podpiralo prihodnost, v kateri si želimo živeti. Za učinkovit prehod v zeleno in digitalno družbo ter pri oblikovanju politik se moramo še bolj usmeriti v človeka ter z vključevanjem in soustvarjanjem z različnimi zainteresiranimi javnostmi graditi zaupanje na vseh ravneh.

Konferenca bo pomemben mejnik, saj bo upravljanje v državni upravi obravnavano z vidika inovativnosti, boljše zakonodaje in kakovosti, s poudarkom na predvidevanju in upoštevanju različnih scenarijev v prihodnosti. Gre za ključne vidike upravljanja državne uprave, ki vplivajo na večjo prilagodljivost, boljšo pripravljenost na prihodnje izzive in zagotavljanje boljših storitev.

Video napovedi konference: Are we ready in What future do we want

O konferenci

Na mednarodni konferenci Vlade po okrevanju – na prihodnost pripravljeni javni sektor  bomo po posameznih vsebinah gostili svetovno priznane govorce in strokovnjake iz javne uprave, akademskih krogov in zasebnega sektorja. V uvodnem delu bodo udeleženke in udeležence nagovorili: Petra Majdič, najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov in prejemnica olimpijske medalje, predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, Mathias Cormann, generalni sekretar OECD, in Marco Ongaro, generalni direktor EIPA.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo nastopil v panelni razpravi »Krepitev nacionalnih upravljavskih zmogljivosti za delo v smeri želene prihodnosti«, na kateri bodo povabljeni razpravljavci govorili o novih načinih v prihodnost usmerjenega upravljanja ter o načrtovanju politik in praksah vlad pri spoprijemanju z globalnimi izzivi.

Na konferenci bodo prvič predstavljeni rezultati študije OECD: Ravnanje s starejšimi zaposlenimi in talenti v javni upravi.