Skoči do osrednje vsebine

Ob svetovnem dnevu učiteljev ministrica Kustec in evropska komisarka Gabriel predstavljata novo orodje SELFIE za učitelje

do
Ob svetovnem dnevu učiteljev Evropska komisija skupaj s slovenskim predsedstvom predstavlja novo spletno orodje za samoevalvacijo "SELFIE za učitelje", ki bo učiteljem pomagal pri nadaljnjem razvoju njihovih digitalnih kompetenc. Podeljena pa bodo tudi priznanja "Digitalna šola" prvim petim slovenskim šolam.

Jutri bosta evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel ter slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec skupaj z učitelji ob 11. uri na predstavništvu Evropske komisije v Ljubljani uradno predstavili izjemno pomembno orodje za samoevalvacijo učiteljev »SELFIE za učitelje«. Orodje, ki bo podlaga za dvig kakovosti digitalnih kompetenc in pospešitev digitalnega prehoda, bo na voljo od 5. 10. 2021 v vseh EU jezikih.

Po uradni predstavitvi orodja bo sledila panelna razprava, na kateri bodo evropski učitelji, izobraževalci učiteljev, študentje pedagoških smeri, ravnatelji in predstavniki ministrstev za izobraževanje predstavili svoje poglede in izkušnje pri uporabi orodja Selfie za učitelje. V diskusiji o učinkih uporabe digitalne tehnologije na učenje pa bodo sodelovali tudi evropski učenci in dijaki. Na zaključku dogodka bodo podeljena priznanja "Digitalna šola" prvim petim slovenskim šolam, ki sodelujejo v pilotnem projektu petih evropskih držav A-SELFIE Digital Schools Awards Programme Pilot. Šole prejemnice priznanj so skozi proces in oddano vlogo izkazale kakovost in odličnost na področju digitalizacije izobraževanja.

Dogodek bo potekal v hibridni obliki in bo dostopen tudi na:

ZOOM povezava za udeležence
Pretočna povezava ARNES VIDEO PORTAL (nad 500 udeležencev):