Skoči do osrednje vsebine

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik na zasedanju Sveta za konkurenčnost

Bruselj
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se bo v sredo, 29. septembra 2021 v Bruslju udeležil zasedanje Sveta EU za konkurenčnost, kjer bo vodil razpravo o Poročilu Evropske komisije o boljšem pravnem urejanju.

Na zasedanju se bodo sodelujoči ministri seznanili s poročilom Evropske Komisije in opravili politično razpravo o elementih poročila, ki bodo bistveno vplivali na večjo konkurenčnost EU ter nadaljnjo krepitev enotnega trga.

Program ministrove udeležbe na zasedanju

8:50 – doorstep izjava ministra za javno upravo Boštjana Koritnika.

11:40 do 13:10 – Zasedanje Sveta za konkurenčnost na temo boljše pravne ureditve. Sodeluje minister Koritnik (lokacija: Europa Building S5).

15:30 do 16:00 – novinarska konferenca ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in ministra za javno upravo Boštjana Koritnika ter evropskega komisarja Maroša Šefčoviča (lokacija: Press Centre Justus Lipsius).

Kontakt za predstavnike medijev: Nejc Šporin, svetovalec ministra za odnose z javnostmi in uradni govorec Ministrstva za javno upravo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU (nejc.sporin@gov.si ali +386 31 778 994).