Skoči do osrednje vsebine

Državna vaja "Fraport 2021"

do
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana in prostori UKC Ljubljana.
V soboto, 25. septembra, bo v sodelovanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, podjetja Fraport Slovenija in UKC Ljubljana potekala praktična vaja preverjanja pripravljenosti na ukrepanje ob nesreči zrakoplova.

Vaja bo v prvem delu izvedena na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, v drugem delu pa v prostorih UKC Ljubljana. 

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bo del vaje zaprt za javnost. Fotografije in video posnetke bomo zagotovili organizatorji vaje in bodo postopno na voljo na spletni strani UKC Ljubljana in Uprave za zaščito in reševanje ter družbenih omrežjih od 13. ure naprej - se bodo sproti nalagali. 

Vaja je z vidika zagotavljanja hitrega in učinkovitega ukrepanja ob nesreči zrakoplova pomembna in je po oceni organizatorjev nujna za zagotovitev pripravljenosti in usposobljenosti v razmerah razširjene nalezljive bolezni. Pristojne reševalne službe na področju zaščite in reševanja so ves čas zagotavljale odziv na nesreče, njihovo usposabljanje in preverjanje usposobljenosti pa je bilo omejeno in zato poudarjamo, da je to prva praktična vaja, ki jo bomo izvedli na področju zaščite in reševanja po marcu 2020.