Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o prihodnosti Evrope: Drugi evropski državljanski forum se začne ta petek

do
Strasbourg
Evropski državljanski forumi nadaljujejo delo z drugim srečanjem, na katerem se bo v Evropskem parlamentu v Strasbourgu med 24. in 26. septembrom sestalo 200 državljanov. Drugi od štirih evropskih državljanskih forumov bo posvečen evropski demokraciji/vrednotam, pravicam, pravni državi in varnosti. Udeležence bo v petek pozdravil Gašper Dovžan, slovenski državni sekretar za zadeve EU in sopredsedujoči v izvršnem odboru konference.

»Z začetkom delovanja evropskih državljanskih forumov se je konferenca premaknila v aktivno fazo, v kateri so državljani še bolj vključeni. Njihova pričakovanja morajo biti v središču konference,« je dejal državni sekretar Gašper Dovžan pred začetkom drugega foruma. »Teme, o katerih bo ta konec tedna razpravljalo 200 državljanov, so tudi prednostna področja slovenskega predsedovanja Svetu EU,« je še dodal.

Informacije za medije
Mediji so vabljeni na forume – glej smernice za medije za organizacijske informacije glede prvega srečanja drugega evropskega državljanskega foruma, vključno s spremljanjem in pokrivanjem.