Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje ministrov in ministric za promet in energijo

do
Brdo pri Kranju

Neformalno srečanje ministrov za energijo bo namenjeno obravnavi Direktive o spodbujanju rabe energije iz obnovljivih virov ter Direktive o energetski učinkovitosti iz podnebno-energetskega paketa Pripravljeni na 55, ki ga je Evropska komisija objavila 14. julija. Ministrice in ministri bodo ob prisotnosti komisarke za energijo Kadri Simson izmenjali poglede na omenjena dosjeja.

Ministri za promet in energijo bodo ob prisotnosti komisarke za promet Adine Vălean in komisarke za energijo Kadri Simson na skupnem zasedanju obravnavali vprašanja povezana z vzpostavitvijo infrastrukture za alternativna goriva in delovanjem notranjega energetskega trga. V okviru razprave se bodo tako ministri pogovarjali o regulatornih ukrepih, ki so potrebni za prehod na čisti promet tako na področju prometnega sektorja kot tudi elektroenergetskega.

Ministri za promet bodo ob prisotnosti komisarke za promet Adine Vălean na neformalnem zasedanju obravnavali ključne vidike predloga Uredbe o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva, ki je del zakonodajnega svežnja Pripravljeni na 55.

Na novinarski konferenci v sredo, 22. septembra ob 17.30, bodo o dosjejih s področja energije iz podnebno-energetskega paketa Pripravljeni na 55 ter o vprašanjih povezanih z vzpostavitvijo infrastrukture za alternativna goriva spregovorili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, komisarka za promet Adina Vălean in komisarka za energijo Kadri Simson.

Na novinarski konferenci v četrtek, 23. septembra ob 12.15, bosta o ključnih vidikih predloga Uredbe o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva spregovorila minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in komisarka za promet Adina Vălean.