Skoči do osrednje vsebine

Evropske nagrade za inovativno poučevanje, konferenca o mobilnosti vajencev in razprava o raziskavah in inovacijah

do
Virtualno
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo v četrtek, 16. septembra 2021, udeležila treh dogodkov na področju aktivnosti, povezanih s predsedovanjem Slovenije Svetu EU.
  • Nova pobuda Evropskih nagrad za inovativno poučevanje 

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je odzvala na povabilo evropske komisarke za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariye Gabriel in bo ob 10. uri sodelovala na dogodku ob zagonu nove pobude Evropska nagrada za inovativno poučevanje, ki se jo bo letos podelilo prvič. Glavni cilj pobude je nagraditi delo učiteljev in šol ter predstaviti inovativne prakse poučevanja in učenja ter tako prispevati k vzpostavitvi evropskega izobraževalnega prostora. Pobuda temelji na programu Erasmus+ in kot taka ponuja priložnost za poudarjanje evropskega sodelovanja v izobraževanju s transnacionalnimi dejavnostmi.

Na dogodku bo ministrica skupaj s komisarko sodelovala v razpravi o evropskem sodelovanju na področju izobraževanja ter o prispevku programa Erasmus+. 

Evropska nagrada za inovativno poučevanje leta 2021 bo tematsko osredotočena na učenje na daljavo in kombinirano učenje, v povezavi z Akcijskim načrtom za digitalno izobraževanje in v kontekstu Covid-19 pandemije, ter v povezavi s predlogom Komisije za priporočilo Sveta o kombiniranem učenju za visoko kakovostno in vključujoče primarno in sekundarno izobraževanje.

  • Evropska konferenca o mobilnosti vajencev

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo ob 10.45 uri nastopila na Evropski konferenci o mobilnosti vajencev, ki jo organizira neformalna mreža Euro App Mobility, ki promovira mobilnost vajencev. Dogodek bo v hibridni obliki potekal 16. in 17. septembra 2021.

Ministrica bo z video nagovorom sodelovala na okrogli mizi o perspektivah in ovirah na področju vajeništva skupaj z evropskim komisarjem za delovna mesta in socialne pravice ter drugimi sodelujočimi v razpravi. Predstavila bo prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU, vajeništvo v Sloveniji in EU ter ovire na področju evropske mobilnosti vajencev.

Namen Evropske konference je preučiti odpravo ovir pri mobilnosti vajencev, ki obstajajo na pravnih, akademskih, finančnih, izobraževalnih, jezikovnih in psiholoških področjih.

  • Razprava o raziskavah in inovacijah na JEDI Moonshot konferenci

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo ob 14. uri udeležila JEDI (The Joint European Disruptive Initiative) konference in sodelovala v razpravi o evropskih prioritetah na področju raziskav in inovacij. Predstavila bo prioritete slovenskega predsedovanja.

Za več informacij vam je na voljo Maja Krušič Šega (maja.krusic-sega@gov.si, 031 327 604).