Skoči do osrednje vsebine

40. redno srečanje upravnega odbora Evropskega azilnega podpornega urada (EASO)

do
Grand hotel Bernardin v Portorožu (Obala 2)
Slovenija kot predsedujoča Svetu EU gosti 40. redno srečanje upravnega odbora Evropskega azilnega podpornega urada (EASO). EASO ima ključno vlogo pri dejanskem izvajanju skupnega evropskega azilnega sistema, poleg tega pa zagotavlja podporo državam članicam, katerih azilni sistemi so posebno obremenjeni. Srečanja, ki bo 16. in 17. septembra 2021 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu (Obala 2), se bo udeležil tudi minister za notranje zadeve in predsedujoči Svetu EU za notranje zadeve Aleš Hojs.

Na tokratnem srečanju bodo udeleženci govorili o stanju na področju mednarodne zaščite v državah članicah EU in se seznanili z operacijami, ki jih EASO izvaja na Cipru, v Grčiji, Italiji, Litvi, na Malti in v Španiji. Seznanili se bodo tudi s pripravami na preoblikovanje urada v Agencijo Evropske unije za azil in obravnavali program dela agencije v letu 2022.

Medijski program (16. september 2021):
Ob 10.20: Izjava ministra za notranje zadeve in predsedujočega Svetu EU za notranje zadeve Aleša Hojsa in izvršne direktorice EASO Nine Gregori pred vhodom v hotel.

Po srečanju bomo objavili sporočilo za javnost.

Spoštovani predstavniki medijev,
dostop do dogodka je mogoč samo z akreditacijo. Prijavo opravite najpozneje do torka, 14. septembra 2021, do 10. ure, na povezavi Akreditacijski center.

Prosimo vas, da na prizorišče prispete 15 minut pred predvidenim programom za medije. Zbirno mesto je pred vhodom v hotel.