Skoči do osrednje vsebine

Konferenca na visoki ravni s področja umetne inteligence – Od idej k dejanjem

do
Kongresni center Brdo, Slovenija
Ob slovenskem predsedovanju Svetu Evropske unije bo slovensko Ministrstvo za javno upravo skupaj z Evropsko komisijo (GD CONNECT) pripravilo skupno Konferenco na visoki ravni o umetni inteligenci: Od idej k dejanjem. Uvodni govorec bo tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Dogodek sledi nedavnemu sprejetju svežnja Evropske komisije o umetni inteligenci, ki vključuje predlog uredbe o usklajenih pravilih za umetno inteligenco in posodobitev usklajenega načrta za umetno inteligenco.

Osrednji temi dogodka bosta, kako Evropo spremeniti v svetovno središče odličnosti in zaupanja v umetno inteligenco ter kako na svetovni ravni spodbujati umetno inteligenco po meri človeka.

Konferenca bo mešani dogodek, na katerem bodo udeleženci sodelovali v živo in prek spleta ter bo vključeval virtualne razprave, ki jih bo moderiralo Evropsko zavezništvo za umetno inteligenco. Dogodek je odprt za vse člane Zavezništva za umetno inteligenco. Na njem naj bi sodelovali delegacije vseh držav članic in tretjih držav ter predstavniki mednarodnih organizacij, akademskega sveta, civilne družbe in gospodarstva.

Pričakujemo, da bo dogodek skupaj spremljalo preko 2000 udeležencev.

Med govorci posebej izpostavljamo ministra Boštjana Koritnika in ministra Marka Borisa Andrijaniča, izvršno podpredsednico Evropske komisije Margrethe Vestager, komisarja za notranji trg Thierryja Bretona in generalnega direktorja DG CONNECT Roberta Violo.

Moderatorka dogodka bo Nataša Briški.

Spletna stran s sproti posodobljeno agendo

Registracija za konferenco

Napoved dogodka na Spletnem mestu slovenskega predsedovanja Svetu EU