Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje generalnih direktorjev za ribištvo

do
Portorož
V Portorožu bo potekalo neformalno srečanje generalnih direktorjev za ribištvo v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU. Tema srečanja je prihodnost malega priobalnega ribolova in akvakulture v EU.

Zaradi svoje tesne povezanosti z obalnimi in lokalnimi skupnostmi mali priobalni ribolov in akvakultura predstavljata bistvena elementa nadaljnjega trajnostnega razvoja evropskega ribištva. Razprava glede malega priobalnega ribolova se bo osredotočila na vprašanje, kateri ukrepi bi bili potrebni za preživetje malega priobalnega ribolova v EU ob hkratnem zagotavljanju ohranjanja in trajnostnega upravljanja staležev ribolovnih organizmov na način, ki bo omogočil doseganje največjega trajnostnega donosa staležev, ki so predmet malega priobalnega ribolova. Evropska komisija je poleg tega pred kratkim objavila strateške smernice za razvoj evropske akvakulture. Generalni direktorji povabljeni bodo izmenjali mnenja o možnostih rasti evropske akvakulture v prihodnjem desetletju, kot tudi o tem, kako lahko k temu prispevajo države članice.

Srečanja se bo s strani slovenskega predsedstva Svetu EU udeležila generalna direktorica Direktorata za hrano in ribištvo Ana Le Marechal Kolar.

Medijem bo posredovano sporočilo za javnost.