Skoči do osrednje vsebine

Konferenca Future Unlocked o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Predstavnike medijev vabimo k spremljanju konference Future Unlocked, ki jo bo Slovenija kot predsedujoča Svetu EU gostila z uveljavljeno platformo Creativeforum.si. Osrednja tema konference bo vloga kulturnega in kreativnega sektorja pri zelenem prehodu, družbenih inovacijah in gospodarski rasti ter pri doseganju trajnostnih ciljev.

Na konferenci, ki jo organizira Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj s Centrom za kreativnost in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, bodo sodelovali predstavniki evropskih institucij ter udeleženci iz držav Zahodnega Balkana in južnega sosedstva. Na panelu na visoki ravni z naslovom "Kulturni in kreativni sektor kot gonilo miru in stabilnosti" bo sodeloval tudi državni sekretar Gašper Dovžan.

Slovenija si kot tradicionalna zagovornica pomena kulture v zunanjih odnosih prizadeva za njeno umeščanje v evropsko zunanjepolitično delovanje. Konferenca bo odlična priložnost za pregled dobrih praks medkulturnih programov in iskanje modelov za njihovo krepitev in razvoj. S predstavniki partnerskih institucij EU in držav članic bo razprava tekla tudi o načinih krepitve vloge mednarodnih kulturnih odnosov in doprinosu k mednarodnemu miru in stabilnosti.

Informacije za medije:

Predstavnike medijev obveščamo, da se morajo za spremljanje konference Future Unlocked preko avdio-video konference prijaviti na povezavi tukaj.

Za vsa dodatna vprašanja (tudi o možnostih sodelovanja na konferenci v živo) in glede postavljanja novinarskih vprašanj smo dosegljivi na e-naslovu: creativeforum.mzz@gov.si.

Program konference je dostopen na spletni strani Creativeforum.si