Skoči do osrednje vsebine

Vlada Republike Slovenije na obisku v Goriški regiji

do
Tolmin, Nova Gorica, Solkan
V sredo, 8. septembra, bo vlada obiskala Goriško regijo.

Predstavniki Vlade Republike Slovenije se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri v hotelu Dvorec v Tolminu (Mestni trg 3, Tolmin), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo najprej obiskala OŠ Franceta Bevka Tolmin in Vrtec Tolmin (ob 12.15 uri, Dijaška ulica 12b, Tolmin), nato se bo srečala s predstavniki občine Nova Gorica in s predstavniki visokošolskih ter srednješolskih zavodov (ob 14. uri, Primula, Soška cesta 40, Solkan). Po srečanju je ob 15. 45 uri predvidena izjava za medije (Primula, Soška cesta 40, Solkan). Ob 18. uri se bo ministrica prof. dr. Kustec srečala s kajakaši Kajak kluba Soške elektrarne

Državni sekretar Damir Orehovec bo ob vladnem obisku obiskal OŠ Simona Kosa Podbrdo (ob 11. uri, Podbrdo 32). 

Državni sekretar Marjan Dolinšek se bo ob 10. uri v prostorih občine Ajdovščina srečal z županom občine Ajdovščina Tadejem Beočaninom. 

Regijski obisk vlade se bo zaključil na javni tribuni o razvoju in perspektivah Goriške regije. Javna tribuna se bo pričela ob 19. uri in bo potekala v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 5, Nova Gorica).