Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje generalnih direktorjev EU za gozdarstvo

do
Hotel City Maribor, Ulica Kneza Koclja 22 (novinarska konferenca: Dvorana City C, plenarno zasedanje: Konferenčna dvorana City A in B)
V Sloveniji se bodo 8. in 9. septembra 2021 sestali generalni direktorji EU za gozdarstvo. Glavna tema neformalnega srečanja bo vloga gozdov v trenutnih politikah in strategijah ter doprinos gozdov in gozdarstva za doseganje nacionalnih, EU in globalnih ciljev.

Neformalno srečanje generalnih direktorjev EU za gozdarstvo

V Sloveniji se bodo 8. in 9. septembra 2021 sestali generalni direktorji EU za gozdarstvo. Glavni temi neformalnega srečanja bosta vloga gozdov v trenutnih politikah in strategijah ter doprinos gozdov in gozdarstva za doseganje nacionalnih, EU in globalnih ciljev.

Prvi dan srečanja, 8. septembra, je namenjen plenarnemu zasedanju, na katerem bo predstavljena nova Strategija EU za gozdove. V okviru prvega dne bo predstavljen tudi projekt lokalne skupine »Partnerstvo za Pohorje«, ki je pobuda 19-ih občin, petih ključnih nosilcev turistične ponudbe in šestih članov partnerstva iz območja Pohorja, ki povezuje podravsko, koroško in savinjsko regijo. Prvi dan srečanja bo udeležence nagovoril državni sekretar mag. Aleš Irgolič.

Drugi dan srečanja, 9. september, je namenjen terenskemu ogledu.

Informacija za medije – SREDA, 8. 9. 2021:

8:30     Novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) mag. Aleš Irgolič, predstavnika Evropske Komisije g. Pierre Bascou, direktor Generalnega Direktorata za kmetijstvo in razvoj podeželja in g. Humberto Delgado-Rosa, direktor Generalnega Direktorata za okolje, mag. Robert Režonja, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP in g. Aleksander Saša Arsenovič, župan MO Maribor. Predstavili bodo vlogo gozdov v trenutnih politikah in strategijah ter doprinos gozdov in gozdarstva za doseganje nacionalnih, EU in globalnih ciljev, še posebej v luči nove Strategije EU za gozdove in novega Strateškega načrta Skupne kmetijske politike EU in politike razvoja podeželja.

Novinarji se bodo lahko udeležili tudi slavnostne otvoritve plenarnega zasedanja med 9:00 in 9:30 uro.

Novinarsko konferenco bo možno spremljati tudi preko FB profila MKGP

Lokacija: Hotel City Maribor, Ulica Kneza Koclja 22 (novinarska konferenca: Dvorana City C, plenarno zasedanje: Konferenčna dvorana City A in B)