Skoči do osrednje vsebine

Neformalno srečanje ministrov in ministric Evropske unije - Gymnich

Brdo pri Kranju
Neformalno srečanje zunanjih ministric in ministrov Evropske unije – Gymnich bo potekalo 2. in 3. septembra 2021 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Srečanje, ki ga bo v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije gostil slovenski zunanji minister dr. Anže Logar, bo potekalo pod vodstvom visokega predstavnika EU in podpredsednika Evropske komisije Josepa Borrella.

Drugi dan srečanja, 3. septembra, se program za medije začne ob 13.15 s skupinskim fotografiranjem in nadaljuje ob 15.30 z novinarsko konferenco. Na njej bosta govorila zunanji minister dr. Anže Logar in visoki predstavnik in podpredsednik Komisije Josep Borrell.

Na novinarski konferenci bo možno sodelovati tudi prek platforme Zoom. Interes za sodelovanje na daljavo sporočite na Urad vlade za komuniciranje, na e-naslov info.ukom@gov.si, najkasneje do četrtka, 2. septembra do 12. ure (ime, priimek, medij, e-naslov), in vam bomo posredovali povezavo za sodelovanje na novinarski konferenci.

Spremljanje dogodka v živo
Prenos v živo z novinarskih konferenc je na voljo na spletnem mestu slovenskega predsedovanja in na uradnih profilih predsedovanja na družbenih omrežjih Twitter in Facebook ter na kanalu Europe by Satellite (EbS+). Prenos door-step izjav je možno spremljati na uradnih profilih slovenskega predsedovanja na družbenih omrežjih Twitter in Facebook, na družbenih omrežjih Ministrstva za zunanje zadeve Twitter in Facebook ter na kanalu Europe by Satellite (EbS+).