Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo odprl 16. Blejski strateški forum

Bled.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo jutri, 1. septembra 2021, na Bledu odprl že 16. Blejski strateški forum. Letošnji forum, ki je eden osrednjih dogodkov slovenskega predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, bo v znamenju pogovorov o prihodnosti Evrope in razprav o povečanju njene odpornosti za učinkovitejše odzivanje na aktualne in prihodnje izzive.

Minister dr. Logar bo sodeloval na treh panelih drugi dan: na panelu z naslovom "New Wind in the Adriatic – Adjusting the Sails of Collaboration" bodo panelisti govorili o Jadranskem morju in možnostih za okrepljeno sodelovanje v Severnem Jadranu; na panelu o geostrateški vlogi Sredozemlja z naslovom "Mediterranean: A Geostrategic Chessboard" in na panelu o možnostih sodelovanja med Evropsko unijo in Indijo v indopacifiški regiji z naslovom "Partnership for a Rules-based Order in the Indo-Pacific".

Ob robu Blejskega strateškega foruma bo minister opravil dvostranske pogovore z namestnikom generalnega sekretarja zveze Nato Mirceom Geoanom, namestnikom generalnega sekretarja Združenih narodov za mirovne operacije Jean-Pierrom Lacroixom ter evropskim komisarjem za sosedstvo in širitev Olivérjem Várhelyijem.

Program za medije:

Sreda, 1. september 2021:

09:30 Pozdravni nagovor ministra dr. Anžeta Logarja na otvoritvi Blejskega strateškega foruma
Kraj: Festivalna dvorana, Bled

15:30-16:00 Novinarska konferenca ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja
Kraj: Dvorana Arnold I, Rikli Balance hotel

Četrtek, 2. september 2021:

11:00-12:30 Nastop ministra dr. Anžeta Logarja na panelu "New Wind in Adriatic – Adjusting the Sails of Collaboration"
Kraj: Dvorana Arnold II, Rikli Balance hotel

12:45-14:00 Delovno kosilo ministra dr. Anžeta Logarja z ministrom za zunanje zadeve Indije Subrahmanyamom Jaishankarjem
Kraj: Blejski grad

14:15-15:45 Nastop ministra dr. Anžeta Logarja na panelu "Mediterranean: A Geostrategic Chessboard"
Kraj: Dvorana Arnold I, Rikli Balance hotel

15:45-16:00 Skupna izjava za javnost ministra dr. Anžeta Logarja in ministra Subrahmanyama Jaishankarja v angleškem jeziku
Kraj: Dvorana Voda, Rikli Balance hotel

16:00-17:15 Nastop ministra dr. Anžeta Logarja na panelu "Partnership for a Rules-based Order in the Indo-Pacific"
Kraj: Dvorana Arnold I, Rikli Balance hotel


Informacije za medije:

Akreditirane predstavnike medijev obveščamo, da bomo novinarsko konferenco ministra dr. Logarja in izjavo za javnost zunanjih ministrov Slovenije in Indije v živo prenašali na Facebook strani Ministrstva za zunanje zadeve.

Prosimo vas, da najavite svojo prisotnost na novinarski konferenci ministra dr. Logarja in izjavi za javnost zunanjih ministrov Slovenije in Indije na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do 16. ure.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.