Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na mednarodno konferenco »Ženske in njihov položaj na podeželju«

do
Kongresni center Brdo (steklena dvorana)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira mednarodno konferenco ob robu 59. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2021. Naslov letošnje konference je »Ženske in njihov položaj na podeželju«.

Tema letošnje mednarodne konference je posvečena prioriteti slovenskega predsedovanja Svetu EU, povezani z razpravo o prihodnosti podeželskih območij. V okviru te prioritete bo Slovenija posebej naslovila tri teme: krepitev dialoga med ruralnim in urbanim okoljem, digitalizacijo in modernizacijo podeželja ter vloga in položaj žensk na podeželju.

Konferenca je prednostno usmerjena tudi na partnerice Zahodnega Balkana, ki bodo na konferenci sodelovale skupaj z nekaterimi državami članicami Evropske unije. Partnerice Zahodnega Balkana so že tradicionalno gostje na ministrski konferenci in sejmu Agra, letos pa je to še posebej pomembno, saj je krepitev sodelovanja z Zahodnim Balkanom ena od horizontalnih prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Udeleženci bodo razpravljali o reševanju izzivov podeželskega prostora, ki jih prinašajo obstoječe in nove politične iniciative v luči krepitve položaja ter vloge žensk na podeželju v evropski regiji.

Ob koncu konference bo sprejeta tudi skupna izjava.

Ob tej priložnosti vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo jutri, v petek, 20. avgusta 2021, ob 13. uri, v Kongresnem centru Brdo (steklena dvorana). Novinarsko konferenco bo možno spremljati tudi na FB profilu MKGP.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS,
  • Nabil Gangi, namestnik regionalnega direktorja Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo za Evropo in Centralno Azijo,
  • Irena Ule, predsednica Zveze kmetic Slovenije.

Mediji lahko spremljate uvodni del konference (uvodni nagovori in predstavitve dobrih praks), ki bo potekala med 9.30 in 10.45. Sledi skupno fotografiranje – FOTOTERMIN

Podrobnejše informacije / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +386 41 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si

Novinarske konference se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoje sheme PCT (preboleli, cepljeni, testirani – HAGT ali PCR test, ki ni starejši od 48/72 ur). Vljudno prosimo, da imate  ob sebi ves čas trajanja dogodka veljavno potrdilo o izpolnjevanju enega izmed navedenih pogojev.