Skoči do osrednje vsebine

Obisk avstrijskega zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve mag. Schallenberga

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo na delovnem obisku gostil zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexandra Schallenberga. Avstrijskega zunanjega ministra bo spremljal tudi štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer.

Srečanje je namenjeno pregledu dvostranskih odnosov med Slovenijo in Avstrijo ter razpravi o aktualnih evropskih in mednarodnih temah. Ministra se bosta pogovarjala o obvladovanju epidemije covida-19 — tako o razmerah v obeh državah in Evropski uniji kot o načrtovanih ukrepih za prihodnje tedne in mesece.

Minister dr. Logar bo v pogovoru izpostavil tudi vprašanja slovenske narodne skupnosti v Avstriji in zanimanje za organizacijo zasedanja Skupnega odbora Slovenija-Štajerska, ki mu sopredsedujeta minister dr. Logar in deželni glavar Schützenhöfer. Predstavil bo aktivnosti med predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije, še zlasti pripravo neformalnega srečanja zunanjih ministrov EU (Gymnich) v začetku septembra v Sloveniji in prednostne naloge pri širitvi Unije na Zahodni Balkan.

Program za medije:

11.30: Prihod ministra dr. Logarja, ministra mag. Schallenberga in štajerskega deželnega glavarja Schützenhöferja
sledi plenarno zasedanje (FOTOTERMIN)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (salon ministra)

12:35: Hibridna novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije in Avstrije
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (velika sejna soba)

Informacija za medije:

Novinarska konferenca zunanjih ministrov bo potekala v hibridni obliki. Predstavniki medijev, ki bodo fizično prisotni na dogodku, morajo izpolnjevati pogoje sheme PCT (preboleli, cepljeni, testirani – HAGT ali PCR test, ki ni starejši od 48/72 ur). Sodelovanje bo mogoče tudi preko aplikacije webex. Neposredni prenos novinarske konference bo na voljo na naši Facebook strani.

Vse predstavnike medije prosimo, da najavite svojo prisotnost na dogodku (fizično ali preko aplikacije webex) na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do četrtka, 19. avgusta 2021, do 16. ure.

Vsem registriranim novinarjem, ki boste novinarsko konferenco spremljali preko aplikacije webex, bomo na dan dogodka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.