Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar se bo udeležil srečanja zunanjih ministrov skupine C5 v Pragi

do
Praga, Češka republika
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na povabilo češkega zunanjega ministra Jakuba Kulhánka udeležil srečanja zunanjih ministrov skupine Central 5 (C5) v Pragi. Namen srečanja je izmenjava informacij in načrtov v zvezi s sprejemanjem ukrepov za omejevanje širjenja covida-19 ter sprejemanje načrtov za okrevanje gospodarstva po pandemiji.

Minister dr. Logar bo predstavil potek predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, s poudarkom na krepitvi odpornosti. Ministri bodo tudi izmenjali poglede glede položaja na Zahodnem Balkanu in v Belorusiji ter glede priprav na vrh EU - Vzhodno partnerstvo, ki bo potekal v času slovenskega predsedovanja.

Skupino C5 poleg slovenskega zunanjega ministra sestavljajo še minister za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke republike Jakub Kulhánek, minister za zunanje zadeve Madžarske Péter Szijjártó in minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške republike Ivan Korčok. Ministri so se v okviru te skupine srečali že šestkrat.