Skoči do osrednje vsebine

Prvi javni posvet o predlogu Strateškega načrta Skupne kmetijske politike

do
Kongresni center Celje, Dečkova cesta 1,Celje; hkrati bo neposredni prenos preko spleta
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 2. 7. 2021 objavilo predlog posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023-2027, s čimer se začenja javna razprava, ki bo trajala do 15. 8. 2021.

Namen strateškega načrta je zagotoviti stabilen dohodkovni položaj kmetov, krepiti tržno naravnanost in konkurenčnost kmetijskega, gozdarskega in živilskega sektorja, krepitev položaja v prehranski verigi ter zagotavljanje pridelave varne in kakovostne hrane.

Še večji poudarek kot doslej je dan prispevku kmetijstva k varovanju okolja, ohranjanju naravnih ekosistemov, prilagajanju na podnebne spremembe in blaženje njihovih posledic – še posebej v luči ciljev Strategije »Od vil do vilic« ter Strategije za biotsko raznovrstnost do leta 2030, ki izhajata iz Evropskega zelenega dogovora - načrta za prehod na podnebno nevtralno in krožno gospodarstvo do leta 2050. Dodatne informacije: https://skp.si/uporabne-povezave/strateski-nacrta-skupna-kmetijska-politika-skp

V okviru javne razprave bo organiziranih več javnih posvetovanj po Sloveniji, prvo v Kongresnem centru Celje. Za vse, ki se dogodkov v živo ne bodo mogli udeležiti, bo zagotovljeno tudi neposredno predvajanje preko spleta (youtube kanal Mreže za podeželje).

9:30 - 12:00 Predstavitev predloga Strateškega načrta SKP 2023-2027 in javna razprava (registracija od 9. ure dalje)