Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministrice prof. dr. Simone Kustec v Bruslju

Ministrica dr. Kustec bo do četrtka, 15. julija, na službeni poti v Bruslju.

V torek, 13. julija 2021, bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, predsedujoča Svetu EU za izobraževanje, mladino in šport (EYCS), v Bruslju ob 9. uri na Odboru Evropskega parlamenta za kulturo in izobraževanje (CULT) predstavila prioritete slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije na področjih izobraževanja, mladine in športa. Po predstavitvi se bo ministrica ob 15. uri udeležila otvoritve razstave Alena Hranitelja v prostorih Sveta EU (Justus Lipsius).

V sredo, 14. julija, se bo ministrica dr. Simona Kustec, predsedujoča Svetu EU, srečala s Margaritis Schinasom, podpredsednikom Evropske komisije, z Mariyo Gabriel, evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade ter z Nicolasem Schmittom, evropskim komisarjem za delovna mesta in socialne pravice. Ministrica se bo ob 12.30 uri udeležila uradne otvoritve projekta Europe Readr v Evropskem parlamentu. 

V četrtek, 15. julija 2021, bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, predsedujoča Svetu EU za konkurenčnost - raziskave in inovacije (COMPET), v Bruslju ob 10.30 uri na Odbor Evropskega parlamenta za industrijo, raziskave in energijo (ITRE) predstavila prioritete slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije na področju znanosti in raziskav.