Skoči do osrednje vsebine

Minister Koritnik bo pred pristojnima odboroma Evropskega parlamenta predstavil prednostne naloge na področju digitalizacije in kibernetske varnosti

do
Evropski parlament, Bruselj
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo na julijskih zasedanjih odborov Evropskega parlamenta, ki sta pristojna za vsebine s področja dela Ministrstva za javno upravo, predstavil sektorski program in prednostne naloge slovenskega predsedstva s področja digitalizacije, kibernetske varnosti in boljšega pravnega urejanja. 12. julija 2021 bo nastopil pred Odborom za notranji trg in varstvo potrošnikov (IMCO), 15. julija 2021 pa bo prednostne naloge predstavil Odboru za industrijo, raziskave in energijo (ITRE).

Minister Koritnik bo v nastopih poudaril pomen pospešitve razvoja digitalne družbe v Evropski uniji z namenom izkoriščanja razvojnih priložnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologij za izboljšanje kakovosti življenja vseh državljanov Unije. Cilj, da bi Evropa postala okolju prijaznejša, digitalna in odpornejša ter kibernetsko varna, vključuje vodenje digitalne preobrazbe zlasti na področjih podatkov, tehnologije in infrastrukture. Z digitalno avtonomijo želimo doseči vodilno vlogo Unije pri digitalnih tehnologijah in večjo kibernetsko varnost v celotni digitalni dobavni verigi, od proizvodnje, raziskav in razvoja do inovacij.

Prednostna naloga slovenskega predsedstva na področju boljše pravne ureditve je krepitev odpornosti in odzivanja na krize v EU z oblikovanjem zakonodaje, ki je prijazna do inovacij in je odporna na prihodnje izzive.