Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar se bo udeležil konference Europa-Forum Wachau

Opatija Göttweig v dolini Wachau
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v petek, 11. junija 2021, na povabilo avstrijskega ministra za zunanje zadeve Alexandra Schallenberga udeležil letne konference Europa-Forum Wachau 2021.

Minister dr. Logar bo nastopil na panelni razpravi na visoki ravni na temo aktualnih vprašanj Zahodnega Balkana, in sicer skupaj z avstrijskim zunanjim ministrom Alexandrom Schallenbergom, kosovsko zunanjo ministrico Doniko Gërvalla-Schwarz ter posebnim odposlancem Evropske unije za Zahodni Balkan Miroslavom Lajčákom.

Forum Europa je letna razprava na visoki ravni o vprašanjih evropske integracije, ki poteka v opatiji Göttweig v dolini Wachau, približno 60 kilometrov od Dunaja. Forum je prvič potekal leta 1995, ko je Avstrija postala polnopravna članica Evropske unije. Od takrat vsako leto gosti najvišje goste iz sveta politike, gospodarstva, kulture, medijev in diplomacije, ki razpravljajo o ključnih dogodkih in temah v Evropi. Letošnje srečanje Foruma Europa je posvečeno geslu "Napotitev k novim obzorjem" in v tem okviru bo potekala razprava o aktualnih vprašanjih Zahodnega Balkana.