Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo obiskal Republiko Korejo

do
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v ponedeljek, 7. junija 2021, in v torek, 8. junija 2021, na povabilo južnokorejskega zunanjega ministra Chung Eui-yonga na delovnem obisku v Republiki Koreji. Namen obiska je nadaljevanje političnega dialoga in poglobitev dvostranskega sodelovanja med državama, še posebej na gospodarskem področju.

Zunanja ministra bosta pogovore namenila tudi predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije, strateškemu partnerstvu Evropske unije in Republike Koreje, aktualnim razmeram v Indo-Pacifiški regiji ter sodelovanju na multilateralnem področju.

Minister dr. Logar se bo v okviru obiska srečal tudi s predstavniki Korejske agencije za promocijo investicij (KOTRA), Korejske gospodarske in industrijske zbornice (KCCI) in nekaterimi poslovneži, s predsednikom Evropske gospodarske zbornice v Seulu ter s poslanci korejskega parlamenta. Obisk je povezan tudi s formalnim odpiranjem Veleposlaništva Republike Slovenije v Seulu, kamor je bil pred kratkim napoten prvi slovenski rezidenčni diplomat v tej državi. Srečal se bo tudi z vodjo Delegacije Evropske unije v Republiki Koreji.