Skoči do osrednje vsebine

Obisk Konference predsednikov političnih skupin v Evropskem parlamentu v Sloveniji

do
V torek, 25. maja 2021, in sredo, 26. maja 2021, bo v virtualni obliki potekal obisk Konference političnih skupin v Evropskem parlamentu v Sloveniji. Gre za prvi vidnejši dogodek v kontekstu sodelovanja z Evropskim parlamentom, ko se njegovi najvišji predstavniki srečajo z vlado predsedujoče države in predstavniki nacionalnega parlamenta.

Srečanje je namenjeno razpravi o prednostnih nalogah in aktivnostih predsedujoče države. Pomembno pa je tudi za nadaljne sodelovanje predsedstva z Evropskim parlamentom ter krepitev pomena in vidnosti Evropskega parlamenta v predsedujoči državi.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo udeležil srečanja med Vlado Republike Slovenije in Konferenco predsednikov Evropskega parlamenta, ki je predvidena za sredo, 26. maja.

V okviru konference bodo potekala tudi srečanja predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija s predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšo, predsednikom Državnega zbora Igorjem Zorčičem ter predsednikom države Borutom Pahorjem.