Skoči do osrednje vsebine

10. mednarodna konferenca Dan Afrike

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
V sredo, 26. maja 2021, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije skupaj z Evropsko komisijo in londonskim inštitutom Chatham House že 10. leto zapored organizira mednarodno konferenco Dan Afrike. Dogodek na visoki ravni bo potekal pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v okviru Blejskega strateškega foruma. Njegov namen je okrepiti sodelovanje med Evropo in Afriko ter s tem izboljšati učinke politik za prebivalce obeh kontinentov.
plakat z naslovom v modri barvi

Dan Afrike, 26. maj 2021 | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Tema letošnje konference je Afrika in Evropa: Sodelovanje za čisto vodo za vse. Strokovnjaki bodo v razpravah iskali rešitve kako lahko tesnejše sodelovanje med Afriko in Evropo izboljša učinkovitost in pospeši izvajanje 6. cilja trajnostnega razvoja, to je vsem ljudem zagotoviti čisto vodo in sanitarno ureditev.

Uradni del konference bo dopolnil kulturni program, ki promovira bogato afriško dediščino in sodobno afriško kulturo ter poudarja slovenske povezave z afriško celino. Premierno bo prikazan kulturni prispevek "Afrika, moja Afrika" predstavnikov afriške diaspore in ljubiteljev afriške kulture v Sloveniji.

Program 10. mednarodne konference Dan Afrike

Kratka predstavitev dogodka


Informacija za medije:


Konferenca Dan Afrike bo potekala v angleškem jeziku med 9.00 in 14.00 preko Zoom platforme. Prijava in tudi ogled konference v živo bo potekal preko spletne strani Blejskega strateškega foruma, kjer lahko najdete tudi vse informacije o dogodku.

Novinarji bodo lahko tudi zastavljali vprašanja oziroma izvedli pogovor z izbranim visokim gostom oziroma strokovnjakom udeležencem konference. Prosimo vas, da nas za ta namen kontaktirate vnaprej na pr.mzz@gov.si najkasneje do ponedeljka, 24. maja 2021, do 17.00.

Prav tako nas lahko za ves slikovni in video material kontaktirate na pr.mzz@gov.si.