Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji

do
Berlin, Zvezna republika Nemčija.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v sredo, 19. maja 2021, in četrtek, 20. maja 2021, mudil na delovnem obisku v Berlinu, kjer se bo srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Heikom Maasom.

Namen obiska je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama ter izmenjava mnenj in stališč o aktualnih evropskih zadevah in zunanjepolitičnih temah. Minister dr. Logar bo predstavil tudi ključne prednostne naloge predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta.

Minister dr. Logar se bo predvidoma sestal še s članom izvršnega odbora Zveznega združenja nemške industrije Walterjem Niedermarkom, s predsednikom nemškega zveznega parlamenta dr. Wolfgangom Schäublejem, s predsednikom parlamentarnega odbora za EU zadeve Guntherjem Krichbaumom in s predsednikom parlamentarnega odbora za zunanje zadeve dr. Norbertom Röttgenom.


Program za medije v sredo, 19. maja 2021:

Pred pogovorom bosta imela ministra dr. Anže Logar in Heiko Maas izjavo za medije.

15.30: Doorstep izjava za medije ministra dr. Logarja in nemškega zunanjega ministra Heika Maasa

Novinarje, ki bi želeli imeti možnost zastavljanja vprašanj, prosimo, da se prijavijo najkasneje do jutri, v sredo, 19. maja 2021, do 12.00 neposredno na presse@diplo.de in pri tem navedejo svoje kontaktne podatke ter medij, za katerega poročajo. Na podlagi prijave bodo po elektronski pošti prejeli povezavo za sodelovanje na avdio-video konferenci, ki bo potekala preko Zooma.

Izjavo obeh ministrov lahko spremljate preko Twitter kanalov nemškega ministrstva za zunanje zadeve @AuswaertigesAmt v nemščini oziroma @GermanyDiplo v angleščini.

Slikovni material

Za TV material lahko zaprosite Deutsche Welle na kontaktno številko +49 (0)30 4646 7272 ali booking@dw.com.
Za fotografije pa se lahko obrnete na Associated Press, Markus Scheiber, mschreiber@ap.org.