Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje Sveta ministrov EU za izobraževanje, mladino in šport

do
Bruselj
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo v Bruslju udeležila zasedanja Sveta ministrov EU za izobraževanje, mladino in šport.

Osrednje teme tokratnega zasedanja bodo:

  • Pomen vseživljenjskega učenja in izobraževanje odraslih.
  • Povezovanje visokošolskega izobraževanja in znanosti.
  • Pristop k mladinskim politikam.
  • Športna diplomacija.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec bo svojim evropskim kolegom predstavila program prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU. Ob robu zasedanja so predvidena še srečanje z evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mario Gabriel ter številna druga bilateralna srečanja. 

V ponedeljek, 17. maja, bo ministrica delovni dan začela z mladinskim zajtrkom. Nato se bo ob 10. uri udeležila zasedanja Sveta ministrov, pristojnih za izobraževanje. Ob 14.30 uri se bo srečala s francosko sekretarko za mladino Sarah El Hairy. V popoldanskem času, ob 15. uri, se bo udeležila zasedanja Sveta ministrov, pristojnih za mladino, ter se kasneje srečala še z evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mario Gabriel

V torek, 18. maja, ima ministrica prof. dr. Simona Kustec delovno srečanje s francosko ministrico za šport Roxano Maracineanu, nato pa se bo udeležila zasedanja Sveta ministrov, pristojnih za šport. 

V sredo, 19. maj 2021, se bo ministrica ob 14. uri srečala z Carstenom Pillathom, generalnim direktorjem za gospodarstvo in konkurenčnost v Generalnem sekretariatu Sveta, ob 16. uri pa še z generalnim direktorjem za promet, energetiko, okolje in izobraževanje v Generalnem sekretariatu Sveta, Petrom Javorčíkom.