Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministrice za zunanje zadeve Kneževine Andore Marie Ubach Font

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v petek, 14. maja 2021, na obisku gostil ministrico za zunanje zadeve Kneževine Andore Mario Ubach Font. Obisk je namenjen osvežitvi dvostranskega sodelovanja in izmenjavi stališč, posebej v luči prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Pogovori bodo osredotočeni na predstavitev prednostnih nalog Slovenije v času predsedovanja Svetu Evropske unije in prizadevanja Andore za sklenitev Pridružitvenega sporazuma z Evropsko unijo. Minister in ministrica bosta govorila tudi o bilateralnem sodelovanju in povezovanju manjših držav ter vzajemni podpori znotraj multilateralnih forumov. Obravnavala bosta še druge aktualne teme, kot so ukrepi za zajezitev pandemije, podnebne spremembe in vzajemen interes Slovenije in Andore za sodelovanje v okviru Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco (IRCAI), ki deluje v Sloveniji pod okriljem UNESCA.

Ministrica se bo srečala še s predsednikom Državnega Sveta Republike Slovenije Alojzom Kovšco, generalnim direktorjem v Gospodarske Zbornice Slovenije Alešem Cantaruttijem in predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije Igorjem Zorčičem. Sestala se bo tudi s predstavniki IRCAI in se seznanila z delovanjem centra.


Program za medije:

10.00: Prihod ministrice za zunanje zadeve Kneževine Andore Marie Ubach Font
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25, Ljubljana (protokolarni vhod zunaj)   
FOTOTERMIN
  
11.10 - 11.50: Novinarska konferenca ministra dr. Anžeta Logarja in ministrice Kneževine Andore Marie Ubach Font
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (preko aplikacije Webex)


Informacija za medije:

Če želite sodelovati na spletni novinarski konferenci preko aplikacije Webex in postaviti vprašanja, vas prosimo, da se prijavite na naslednji el. naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do četrtka, 13. maja 2021 do 14. ure. Vsem registriranim novinarjem bomo po izteku roka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco. Prenos novinarske konference bo potekal tudi v živo preko Facebook profila Ministrstva za zunanje zadeve.

Fotografe in snemalce, ki bi želeli biti prisotni na fototerminu na protokolarnem vhodu ministrstva in na novinarski konferenci, prosimo, da nam pošljejo najavo na zgoraj naveden elektronski naslov. Fotografi in snemalci, ki bodo fizično prisotni na dogodku, morajo ob prihodu na ministrstvo predložiti negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:
- osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece,
- osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354