Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan bo gostil namestnika ministra za zunanje zadeve Republike Poljske

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan bo med 12. in 14. majem 2021 na delovnem obisku gostil namestnika ministra in državnega podsekretarja v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Poljske g. Pawła Jabłońskega. Sprejel ga bo tudi minister dr. Anže Logar.

Slovenski sogovorniki bodo z g. Jabłońskim izmenjali stališča in poglede glede razvoja in priložnosti za poglobitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama. Pomemben poudarek bo na regionalnemu sodelovanju, še posebej v okviru Pobude Tri morja (Three Seas Initiave – 3SI). Slovenska stran bo predstavila prioritete predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta. Sogovorniki bodo skušali identificirati področja možnega sodelovanja v času slovenskega predsedovanja. 

Namestnika ministra Jabłońskega bodo v okviru delovnega obiska v Republiki Sloveniji sprejeli tudi državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije mag. Bojan Pograjc, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Aleš Cantarutti in predsednik uprave SID Banke mag. Sibil Svilan.

G. Jabłoński bo imel predavanje na Diplomatski akademiji Ministrstva za zunanje zadeve, v okviru katerega bo predstavil prednostne naloge poljske zunanje politike in dobre prakse v poljski diplomatski službi.

Poljski gost bo ob priložnosti svojega obiska v Sloveniji predvidoma obiskal tudi podjetje Pipistrel v Ajdovščini in Luko Koper.