Skoči do osrednje vsebine

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor bo obiskal Vojašnico Petra Petriča v Kranju

Vojašnica Petra Petriča, Kranj
Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor bo jutri obiskal Vojašnico Petra Petriča v Kranju. Predsednik republike se bo seznanil z delovanjem Logistične brigade, ki domuje v vojašnici in se seznanil z vodikovo polnilnico, ki jo bo v vojašnici postavilo Ministrstvo za obrambo RS.

Projekt uporabe vodikove tehnologije za zagotavljanje energije je prvi obrambni projekt financiran s strani EU. Vodik se bo uporabljal za avtonomijo vojašnice in pogon vozil, tako vojaških kot vozil kranjskega potniškega prometa. Vodikova polnilnica bo zagotavljala energetsko samooskrbo ter povečala energetsko učinkovitost vojašnice. Polnilnica v Kranju bo prva, kasneje jih bodo postavili tudi na drugih vojaških lokacijah v Sloveniji.

Predsednik Pahor si bo v nadaljevanju obiska ogledal cepilno mesto Zdravstvenega doma Kranj v športni dvorani vojašnice ter Mobilni biološki laboratorij Enote laboratorija za jedrsko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo. Po ogledu je pred mobilnim laboratorijem predvidena izjava za javnost.

Predviden medijski program obiska:

- 10.30 - sprejem z vojaškimi častmi pred Vojašnico Petra Petriča Kranj, Bleiweisova 32, Kranj (FOTOTERMIN)

- 10.45 - srečanje s predstavniki Slovenske vojske in obrambnega ministrstva, športna dvorana Vojašnice Petra Petriča Kranj, Bleiweisova 32, Kranj (FOTOTERMIN)

- 11.15 - ogled cepilnega mesta v Vojašnici Petra Petriča Kranj, športna dvorana Vojašnice Petra Petriča Kranj, Bleiweisova 32, Kranj (FOTOTERMIN za uradnega fotografa in snemalca)

- 11.20 - ogled Mobilnega biološkega laboratorija Enote laboratorija za jedrsko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo, parkirišče pred športno dvorano Vojašnice Petra Petriča Kranj (FOTOTERMIN)

- predvidoma ob 11.30 bo predsednik republike podal izjavo za medije pred mobilnim biološkim laboratorijem


OBVESTILO MEDIJEM

Predstavnike medijev obveščamo, da bo zbirno mesto na vhodu Vojašnice Petra Petriča v Kranju najkasneje ob 10. uri. Zaradi varnostnega pregleda in predstavitve poteka dogodka prosimo, da ste na dogovorjenem mestu pravočasno.

Predstavnike medijev prosimo, da ves čas spremljanja dogodka dosledno upoštevate vsa priporočila in navodila pristojnih. Nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje primerne razdalje je obvezno!