Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra za zunanje zadeve Turčije Mevlüta Cavusogluja

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v torek, 4. maja 2021, na uradnem obisku gostil ministra za zunanje zadeve Republike Turčije Mevlüta Cavusogluja. Med temami pogovorov bodo dvostranski odnosi, priprave na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije ter odnosi med Evropsko unijo in Turčijo.

Ministra bosta izmenjala stališča o razmerah v vzhodnem Sredozemlju ter aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih.

Turškega ministra bosta predvidoma sprejela tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša.

PROGRAM ZA MEDIJE

10:55 - 11:00 Fototermin
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (protokolarni vhod zunaj)

12:20 - 12:50 Novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije in Turčije
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Vse predstavnike medijev, ki želijo sodelovati na novinarski konferenci preko aplikacije Webex in postaviti vprašanja, prosimo, da se prijavite na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do ponedeljka, 3. maja 2021, do 12. ure. Vsem registriranim novinarjem bomo po izteku roka poslali povezavo za vklop na novinarsko konferenco. Prenos novinarske konference bo sicer potekal tudi v živo preko Facebook profila Ministrstva za zunanje zadeve.

Fotografe in snemalce, ki bi želeli biti prisotni na fototerminu na protokolarnem vhodu ministrstva in na novinarski konferenci, prosimo, da nam pošljejo najavo na zgoraj naveden elektronski naslov. Fotografi in snemalci, ki bodo fizično prisotni na dogodku, morajo ob prihodu na ministrstvo predložiti negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:
- osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece,
- osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.