Skoči do osrednje vsebine

Sestanek ministra Aleša Hojsa s komisarko Ylvo Johansson

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo v prostorih ministrstva v Ljubljani sestal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson. Sogovornika se bosta dotaknila priprav na predsedovanje in prednostnih nalog na področju notranjih zadev: celovito upravljanje z migracijami, krepitev schengenskega sistema, zagotavljanje visoke stopnje varnosti v EU in Sloveniji, regionalna prioriteta je regija Zahodnega Balkana.
Nato bo komisarka opravila še dvostransko srečanje s predsedujočim upravnega odbora Frontexa Markom Gašperlinom.

Vljudno vabljeni na fototermin ob začetku srečanja in na izjavo za javnost po srečanju. Izjava bo pred stavbo ministrstva na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Program za medije:

Ob 14.10: Fototermin ob začetku dvostranskega srečanja med ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom in komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson
Ob 16.20: Izjava za javnost ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson (pred stavbo ministrstva)
Ob 17.45: Izjava za javnost predsedujočega upravnega odbora Frontexa Marka Gašperlina in komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson (pred stavbo ministrstva)

Vljudno prosimo, da na naslov soj.mnz@gov.si do srede, 21. aprila 2021, do 15. ure sporočite, kdo se bo udeležil fototermina.