Skoči do osrednje vsebine

Konferenca DigitALL Pubilc (o digitalnih rešitvah interoperabilnosti za javne uprave, podjetja in državljane)

do
Spletni dogodek
Od 20. do 22. aprila 2021 bo potekal zaključni dogodek programa Connecting Europe Facillity (CEF) "Digitalne rešitve interoperabilnosti za javne uprave, podjetja in državljane", ki ga organizira Evropska komisija.
na fotografiji ženska z očali, naslov konference ter slogan "Working to make our lives better." (prizadevamo si izboljšati življenje

naslovna fotografija konference | Avtor: Evropska komisija

Ti programi so pomagali zgraditi čezmejne javne storitve za državljane, zagotovili brezplačne interoperabilnostne rešitve za podjetja in povezali različne organizacije v različnih sektorjih.

Na tridnevni konferenci bodo udeleženci med drugim imeli priložnost slišati in sodelovati v razpravah o inovacijah in e-rešitvah za državo, odprtokodnih rešitvah, pametnih mestih, zaupanju in varnosti. V diskusiji bodo sodelovali ugledni gostje, oblikovalci politik in vodje IT oddelkov na ravni Evropske unije, nacionalni in regionalni ravni, predstavniki fakultet, organov za standardizacijo, predstavniki gospodarstva,…

V diskusiji o "pomenu berlinske deklaracije pri spodbujanju digitalnih inovacij v javnem sektorju" bo v torek, 20. aprila 2021, sodelovala dr. Alenka Žužek Nemec iz Ministrstva za javno upravo (MJU), Direktorata za informatiko, medtem ko bo drugi dan konference, v sredo, 21. aprila 2021, na okrogli mizi z naslovom »Interoperabilnost v središču pametnih mest in skupnosti«, sodeloval tudi mag. Jurij Dolžan iz Direktorata za informacijsko družbo MJU.

Več si lahko preberete na spletni strani dogodka.

Prijave in registracija.