Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni dan gozdov 2021

do
Pomnik miru na Cerju
Letošnji Mednarodni dan gozdov poteka pod geslom "Obnova in nega gozda: pot do okrevanja in dobrega počutja".

Ob Mednarodnem dnevu gozdov 2021, ki letos poteka na temo »Obnova in nega gozda: pot do zdravja in dobrega počutja«, na pobudo Združenih narodov pa ga obeležujemo 21. marca, vam predstavljamo aktivnosti ter vsebine, ki smo jih ob tem prazniku gozdov pripravile slovenske gozdarske institucije.

Vabljeni k obisku uradne spletne strani Mednarodnega dneva gozdov 2021, ki vsebuje:

  • nagovor ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožeta Podgorška,
  • ključna sporočila Mednarodnega dneva gozdov 2021 (Slovenija),
  • globalne poudarke Organizacije za kmetijstvo in prehrano Združenih narodov (FAO),
  • gradiva in vsebine (grafike, …),

Primere aktivnosti obnove in nege gozda boste lahko spremljali na osrednjem srečanju ob Mednarodnem dnevu gozdov 2021, ki bo potekalo v nedeljo, 21. 3. 2021 ob 10. uri, ob Pomniku miru v Cerju, (Občina Miren-Kostanjevica). Na demonstracijski akciji in srečanju z novinarji na temo obnove in nege gozda (nega posajenih sadik, dopolnilno sajenje dreves, …) na območju obnove gozda po gozdnem požaru bodo med drugim prisotni predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavoda za gozdove Slovenije, družbe Slovenski državni gozdovi d.o.o., Gozdarskega inštituta Slovenije, župan Občine Miren-Kostanjevica

Vabljeni tudi na predstavitveno srečanje ob Mednarodnem dnevu gozdov na Oglarski domačiji Medved v Dolah pri Litiji, ki bo potekalo v petek, 19. 3. 2021 ob 10. uri. Tam vas bodo preko spletnega prenosa nagovorili strokovnjaki s področja gozdarstva, razvoja podeželja in lokalnih skupnosti.

Na navedenih prireditvah vas vljudno prosimo za dosledno spoštovanje ukrepov ter smernic in navodil NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Prosimo tudi, da svojo udeležbo na dogodkih potrdite najkasneje do petka, 19. 3. 2021 (kontakt: Boris Rantaša, ZGS, boris.rantasa@zgs.si, 051 631 523 in Suzana Rankov, SiDG, pr@sidg.si, 041 540 064).