Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo gostil srečanje zunanjih ministrov Central 5

Kdaj do
Kje Brdo pri Kranju
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo gostil srečanje zunanjih ministrov skupine Central 5 (C5). Skupino poleg slovenskega zunanjega ministra sestavljajo minister za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke republike Tomáš Petříček, minister za zunanje zadeve Madžarske Péter Szijjártó in minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške republike Ivan Korčok.

Namen srečanja je predstavitev prednostnih nalog predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, s poudarkom na krepitvi odpornosti in Zahodnem Balkanu, ter izmenjava informacij in načrtov v zvezi s sprejemanjem ukrepov za omejevanje širjenja covid-19. Ministri bodo izmenjali mnenja tudi o drugih evropskih in mednarodnih temah, kot so transatlantski odnosi, odnosi Unije s tretjimi državami ter prihodnji odnosi med EU in Združenim kraljestvom.

Doslej so potekala štiri srečanja te skupine, in sicer 16. junija 2020 na Dunaju, 14. julija 2020 v Budimpešti, 15. septembra 2020 na Brdu pri Kranju in 6. novembra 2020 preko avdio-video konference.

Program za medije:

11.00 - 11:05: Fototermin
Kraj: Avla Kongresnega centra Brdo

12.40 - 13.20: Novinarska konferenca ministrov C5
Kraj: Dvorana Grandis, Kongresni center Brdo

Informacija za medije:

Vsi predstavniki medijev, ki bi želeli srečanje zunanjih ministrov C5 spremljati v živo na Brdu pri Kranju, morajo ob prihodu na dogodek predložiti negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:
- osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece;
- osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev.

Novinarsko konferenco bo mogoče spremljati tudi v živo preko Facebook profila zunanjega ministrstva, vendar brez možnosti postavljanja novinarskih vprašanj.

Vse predstavnike medijev prosimo, da so na Brdu pri Kranju 30 minut pred posameznim delom, da bodo lahko mirno opravili pregled opreme na gradu.

Prosimo vas, da nam namen udeležbe na dogodku sporočite na pr.mzz@gov.si najkasneje do petka, 26. februarja 2021, do 10. ure.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova ali na telefonski številki 01 478 23 54.