Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Logarja na Svetu za zunanje zadeve v Bruslju

do
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v ponedeljek, 22. februarja 2021, udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve (FAC).

Zunanji ministri bodo na tokratnem zasedanju obravnavali tri osrednje teme: odnose med Evropsko unijo in Rusko federacijo, Strateški kompas ter Hongkong. Ministri bodo izmenjali mnenja o Strateškem kompasu - pobudi Evropske unije, katere cilj je okrepiti skupno strateško usmeritev na področju varnosti in obrambe ter okrepiti uresničevanje ambicij Unije na tem področju. Seznanili se bodo z aktualnim dogajanjem v Hongkongu in razpravljali o nadaljnjih korakih EU.

Zunanji ministri Evropske unije bodo pregledali vrsto nedavnih in prihajajočih dogodkov, vključno z razmerami v Mjanmaru po vojaškem puču.

Preko video povezave bodo ministri opravili tudi prvo razpravo o transatlantskih odnosih z novim državnim sekretarjem Združenih držav Amerike Anthonyjem Blinknom.

Predvideni dnevni red zasedanja, skupaj z gradivi za novinarje, bo na voljo na: https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/fac/2021/02/22/

Informacije za medije:

Po zaključku zasedanja bo minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar dal izjavo za dopisnike slovenskih medijev preko Webex aplikacije.