Skoči do osrednje vsebine

Konferenca ob 20. obletnici uporabe modela kakovosti CAF

spletni dogodek
Ob 20. obletnici modela CAF bo v sredo, 17. februarja 2021 potekal digitalni forum, na katerem se bodo udeleženci ozrli na prehojeno pot, predstavljena pa bo tudi publikacija o preoblikovanju organizacij s pomočjo modela CAF (Transforming organizations with CAF), pri nastajanju katere so sodelovali tudi slovenski avtorji.

Razprava se bo osredotočila na področja delovanja organizacij, ki jih CAF 2020 prepoznava kot najpomembnejša. V drugem delu, v katerem sodeluje tudi Barbara Zupanc iz Ministrstva za javno upravo, pa bo pogovor usmerjen v prihodnost in uporabo modela kakovosti v novih razmerah.

Udeležba na dogodku CAF2020 - Towards Public Administration Reform and European Integrationdogodku, ki bo v celoti potekal v angleškem jeziku, je brezplačna.

Skupni ocenjevalni okvir v javnem sektorju CAF (Common Assessment Framework) je orodje za celovito obvladovanje kakovosti, razvito v javnem sektorju in za javni sektor, na podlagi modela poslovne odličnosti Evropskega sklada za upravljanje kakovosti (EFQM). Prva različica modela CAF je bila predstavljena leta 2000. Vse od takrat predstavlja enoten standard kakovosti upravljanja z javnimi zadevami po vsej Evropi in tudi v drugih državah. Model uporablja več kot 4000 organizacij javnega sektorja v 55 državah.