Skoči do osrednje vsebine

Objava Javnega razpisa za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti (JR PMIS)

V Uradnem listu in na spletni strani Ministrstva za javno upravo bo v petek, 12. 2. 2021, objavljen Javni razpis za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti »PMIS«. Razpis koordinira Ministrstvo za javno upravo, delno pa ga financira Evropska unija, in sicer iz Sklada za regionalni razvoj.

Namen javnega razpisa je pospešitev uvajanja inovativnih rešitev na področju digitalizacije občin, ki bodo omogočile boljše upravljanje, komuniciranje, proaktivno reševanje problemov, koordiniranje virov in procesov za hitro odzivanje, minimiziranje posledic nepredvidenih dogodkov in naravnih nesreč, izboljšanje javnih storitev za občane in druge uporabnike ter s tem zagotavljanje kakovostnejšega življenja občanov in obiskovalcev. To bomo dosegli z uvedbo in uporabo naprednih digitalnih tehnologij, vzpostavitvijo dolgoročnih partnerstev deležnikov ter s tem vzpostavitev ekosistema, ki bo služil kot odskočna deska za digitalno preoblikovanje Slovenije.

Podrobnosti v zvezi z razpisom bomo predstavili po objavi razpisne dokumentacije.

Konec prihodnjega tedna, predvidoma v petek, 19. 2. 2021, bo Ministrstvo za javno upravo pripravilo tudi poglobljeno predstavitev javnega razpisa za zainteresirane prijavitelje.