Skoči do osrednje vsebine

Obisk avstrijske zvezne ministrice za EU Karoline Edtstadler

do
Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
Na Ministrstvu za zunanje zadeve se bo v petek, 29. januarja 2021, mudila zvezna ministrica za EU in ustavo Republike Avstrije. Srečala se bo z gostiteljem, državnim sekretarjem Gašperjem Dovžanom, sprejel pa jo bo tudi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar.

Državni sekretar Dovžan in avstrijska zvezna ministrica Edtstadler bosta ocenila dvostranske odnose med državama ter izmenjala poglede glede soočanja s pandemijo covida-19, s tem povezanimi omejevalnimi ukrepi in strategijo cepljenja proti covidu-19. Razpravljala bosta o aktualnih evropskih temah, kot so Konferenca o prihodnosti Evrope, sporazum med EU in Združenim kraljestvom, migracijska politika in vladavina prava v EU. Državni sekretar Dovžan bo predstavil prioritete prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

Informacija za medije:
Ob 12. uri je predvidena novinarska konferenca državnega sekretarja Dovžana in ministrice Edstadler v virtualni obliki. Če želite sodelovati na spletni novinarski konferenci in postaviti vprašanja, vas prosimo, da se prijavite na naslednji el. naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do 28. januarja 2021 do 16. ure. Vsem registriranim novinarjem bomo po izteku roka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco.