Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Logarja na Svetu za zunanje zadeve v Bruslju

do
Bruselj, Belgija
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v ponedeljek udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve (FAC). Zunanji ministri bodo na tokratnem zasedanju v pripravah na Konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP26), ki bo potekala novembra v Glasgowu, opravili razpravo o podnebni in energetski diplomaciji. Načrtuje se sprejetje sklepov Sveta, kjer bo poudarjena vloga Evropske unije v globalnih prizadevanjih v boju proti podnebnim spremembam.

V video pogovoru z ministrom za zunanje zadeve Japonske bo razprava osredotočena na območje Indo-Pacifika in regionalno varnost v Aziji, vključno s stabilnostjo Korejskega polotoka ter pomorsko varnostjo v Vzhodno in Južnokitajskem morju. Pred načrtovanim vrhom Evropska unija – Japonska, ki je predviden spomladi v Tokiu, bodo ministri obravnavali tudi morebitne dodatne aktivnosti Evropske unije v regiji.

Prihodnje sodelovanje z Združenim kraljestvom na področju skupne zunanje in varnostne politike v korist obeh strani bo tema pogovorov na neformalnem delovnem kosilu ministrov.

Predvideni dnevni red zasedanja zunanjih ministrov EU, skupaj z gradivi za novinarje