Skoči do osrednje vsebine

Evropski vrh o izobraževanju - "Preobrazba digitalnega izobraževanja - krepitev odpornosti v evropskem izobraževalnem prostoru"

do
V četrtek, 10. decembra, bo v virtualni obliki izveden tretji Evropski vrh o izobraževanju, na katerem bo govora o ugotovitvah, posledicah in izzivih Covid-19. Ministrica prof. dr. Simona Kustec bo med osrednjimi govorci vrha nastopila kot edina ministrica iz držav članic Evropske unije (EU).

Epidemija COVID-19 je povzročila veliko sprememb v načinu izvajanja izobraževanja in usposabljanja v vrtcih, šolah, visokošolskih zavodih in zavodih za poklicno in strokovno izobraževanje po vsej Evropi. Na vrhu bodo tako v ospredje postavili ključne ugotovitve ter največje izzive in posledice, s katerimi se soočamo med epidemijo Covid 19 v Evropi in Sloveniji na področju izobraževanja.

Evropska komisija je ministrico prof. dr. Simono Kustec povabila kot edino ministrico držav članic EU med osrednje govorce v krovni razpravi »Kako se soočiti z izzivi v izobraževanju, ki jih je prinesel COVID-19, in nadzorovati digitalno preobrazbo v izobraževanju«.

Ob njej bodo na ključna vprašanja izobraževanja ta hip odgovarjali še:

  • evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel;
  • evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit;
  • poslanka v Evropskem parlamentu in podpredsednica Odbora za industrijo, raziskave in energetiko Lina Gálvez Muńoz;
  • predsednica upravnega odbora Science on Stage Europe Stefanie Schlunk.

Na vrhu bodo spregovorili tudi o skupnem Evropskem izobraževalnem prostoru v prihodnje in o Akcijskem načrtu za digitalno izobraževanje.

Evropski vrh o izobraževanju bo javno predvajan, posnet in objavljen spletni strani Evropske komisije. Potekal bo v angleškem jeziku. Panelna razprava, v kateri sodeluje ministrica prof. dr. Simona Kustec, je na programu med 12. in 13. uro.