Skoči do osrednje vsebine

Brezplačni webinar: Točna in sledljiva merjenja temperature človeškega telesa

do
Spletni dogodek
Laboratorij za metrologijo in kakovost bo skupaj z Uradom Republike Slovenije za meroslovje organiziral webinar na tematiko ustreznega merjenja telesne temperature. Prikazani bodo osnovni merilni principi, tehnologije ter možnosti in omejitve na področju merjenja telesne temperature in nekaterih drugih povezanih meritev.

V trenutni situaciji novega korona virusa je merjenje temperature človeškega telesa ena od bolj razširjenih diagnostičnih možnosti. Če je nepravilno izvedena in interpretirana, še posebej pri uporabi brezkontaktnih merilnikov, lahko vodi v napačne odločitve z resnimi posledicami.

Webinar je namenjen končnim uporabnikom in izvajalcem meritev telesne temperature na vseh področjih javnega življenja, kot pomoč pri nabavi ustrezne opreme in predvsem zavedanju pomembnosti ustrezne interpretacije merilnih rezultatov.

Vljudno vabljeni k spremljanju brezplačnega webinarja, ki bo potekal 24. novembra 2020 med 13. in 15. uro.

Program webinarja

  • Dr. Samo Kopač, direktor Urada za meroslovje (bb 13.00)
    Vloga in pomen nacionalne meroslovne inštitucije za ključna merjenja v državi
  • Prof. dr. Janko Drnovšek, predstojnik Laboratorij za metrologijo in kakovost, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (ob 13.15)
    Predstavitev vsebine webinarja, tematik in ciljev predstavitev
  • Prof. dr. Jovan Bojkovski, Laboratorij za metrologijo in kakovost, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (ob 13.30)
    Merjenje temperature in pozicija Slovenije v globalnem prostoru
  • Izr. prof. dr. Igor Pušnik, Laboratorij za metrologijo in kakovost, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (ob 13.45)
    Možnosti brezkontaktnih merjenj temperature človeškega telesa
  • Doc. dr. Samo Beguš, Laboratorij za metrologijo in kakovost, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (ob 14.00)
    Primerjava merjenj temperature s stališča senzorskih tehnologij
  • Izr. prof. dr. Gregor Geršak, Laboratorij za metrologijo in kakovost, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (ob 14.15)
    Merjenja za odločanja, priložnosti in omejitve
  • Diskusija ob 14.30

Skladno s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) vas obveščamo, da se bo dogodek snemal in bo celotna vsebina webinarja nato dostopna tudi na spletni strani Fakultete za elektrotehniko in Urada za meroslovje.