Skoči do osrednje vsebine

Neformalna videokonferenca ministrov za kmetijstvo in ribištvo

do
Avdio video konferenca
Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil neformalne videokonference ministrov EU za kmetijstvo in ribištvo. Na dnevnem redu bodo tako kmetijske kot gozdarske točke.

V okviru kmetijskih točk bo Komisija poročala razmerah o aktualnem stanju na kmetijskih trgih. Zaradi pandemije covid-19 je ob prvem valu prišlo do precejšnjih neravnovesij na trgih EU in svetovnem trgu s kmetijskimi proizvodi (prekinjene dobavne poti, druge strukturne ovire, zaprtje sektorja HoReCa, in podobno). Tudi v drugem valu epidemije je pričakovati nadaljnjo poglobitev neravnovesja v ponudbi in povpraševanju s kmetijskimi proizvodi na nivoju posameznih držav članic. 

Na dnevnem redu so tudi nekatere točke predvidene za razpravo; predsedstvo bo poročalo o nadaljnjih korakih o pripravi skupnega pogleda Sveta EU o vsebini Strategije EU za gozdove, predsedstvo in Komisija pa bosta poročala tudi o oceni napredka na področju izgube hrane in živilskih odpadkih. 

Informacije za medije: 

  • predvidoma ob 16.00 uri bomo preko ZOOM aplikacije organizirali izjavo ministra dr. Podgorška za slovenske dopisnike v Bruslju (preko Stalnega predstavništva RS v Bruslju);
  • medijem bo posredovano tudi sporočilo za javnost.