Skoči do osrednje vsebine

Konferenca Slovenskega združenja za kakovost in odličnost - Kakovost v novi dobi, dobi domišljije

spletni dogodek - Ministrstvo za javno upravo, Ljubljana
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo preko video povezave nagovoril udeležence konference Kakovost v novi dobi, dobi domišljije, ki jo organizira Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO).

Letošnja, že 29. nacionalna konferenca kakovosti, ki jo skupaj organizirata  Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) in Ministrstvo za javno upravo, bo glede na trenutno epidemiološko situacijo v celoti virtualna. 

Z uvodnimi nagovori bosta konferenco odprla predsednik SZKO Marko Lotrič in minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Sledil bo nagovor letošnjega managerja leta Enza Smrekarja in nekaj najbolj izpostavljenih strokovnjakov za kakovost in odličnost. Med drugimi se bo zbranim pridružil tudi generalni sekretar Evropskega združenja za kakovost Ulf Gustavsson.

Konferenca bo potekala v sredo, 11. novembra in v četrtek, 12. novembra. Prvi dan bo namenjen podrobnejši obravnavi novega modela EFQM in najboljšim praksam poslovne odličnosti v minulem letu, po opoldanskem odmoru pa bodo teme posvečene kakovosti in odličnosti v javnem sektorju.

Uvodoma bo podrobneje predstavljen prenovljen model CAF 2020, ki ga je razvil Evropski inštitut za javno upravo EIPA v sodelovanju s strokovnjaki držav članic EU. Nato bosta način in rezultate uvajanja CAF predstavila predstavnika mesta Dunaj in Zelenortskih otokov. 

V popoldanskem delu prvega dne bodo predstavljene dobre prakse in prizadevanja slovenskih organizacij javnega sektorja za doseganje čim boljše kakovosti v njihovem delovanju v dobro državljanov in podjetij. V programskem modulu »javna uprava« bodo s svojimi predstavitvami nastopile sodelavke Ministrstva za javno upravo: Alenka Žužek Nemec s predstavitvijo projekta Storitve zaupanja SI-TRUST, Ana Oblak bo predstavila portal SPOT (Slovenska poslovna točka) in Klaudija Koražija izziv predsedovanja Slovenije Svetu EU v luči starejših zaposlenih in mladih talentov.

Drugi dan konference bodo na vrsti teme s področja kakovosti v energetiki, digitalizaciji in v zdravstvu.

Podrobnejši program dogodka