Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo med 20. do 22. oktobrom na delovnem obisku v Estoniji, Latviji in Litvi

do
Estonija, Latvija, Litva
Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar bo med 20. in 22. oktobrom 2020 na delovnem obisku v Republiki Estoniji, v Republiki Latviji in v Republiki Litvi.

V torek se bo minister dr. Logar mudil v Estoniji, kjer se bo srečal z ministrom za zunanje zadeve Urmasem Reinsalujem. Naslednji dan bo v Latviji, kjer se bo srečal z ministrom za zunanje zadeve Edgarsem Rinkēvičsem, v četrtek pa bo v Litvi, kjer ga bo gostil zunanji minister Linas Antanas Linkevičius.

Ključni namen obiska je krepitev prijateljskih in zavezniških odnosov, ki so v zadnjih letih zastali, in nadgradnja političnega dialoga med Slovenijo ter Litvo, Latvijo in Estonijo. V okviru obiska bo zunanji minister dr. Logar v Estoniji predvidoma obiskal sedež NATO Centra odličnosti za kibernetsko obrambo. V Latviji pa bo minister dr. Logar predvidoma obiskal pripadnike sedmega kontingenta Slovenske vojske, ki v Adaži sodelujejo v okviru misije NATO – Okrepljena prednja prisotnost.
 
V središču pogovorov bo poglabljanje političnih in gospodarskih odnosov med Slovenijo in vsemi tremi baltskimi državami, s katerimi nas druži bistveno več, kot kažejo uradni podatki. Tema pogovorov bo tudi sodelovanje in usklajevanje v okviru Evropske unije in krepitev sodelovanja na multilateralni ravni ter znotraj zavezništva.